Vägglampa

 
 
Jag kommer fortfarande ihåg när jag skulle välja vad jag skulle ha för sänglampor. Jag va helt inställd på att ha lampor på fot som skulle stå på sängbordet, men när jag gick förbi dessa lampor på det stora varuhuset när jag skulle hämta min sänggavel så kände jag för att inte köra på det uppenbara och tyckte så mycket om denna vägglampan. Jag har ännu inte ångrat mig, still love it!

Träff 1



Första träffen är nu avklarad nere i Malmö och vägen till att bli inredare är påbörjad. Som ni ser har vi jobbat både med moodboard, kollage, färgsättning och planritning under våra två dagar. Jag tror vi alla va väldigt chockade när vi skulle säga hej då och vi insåg att helgen redan va över. Det va lite sorgligt och vi alla önskade att vi kunde träffas igen tidigare än i februari, men det blir svårt eftersom vi är utspridda från Simrishamn och upp till Umeå.  

Jag kan inte riktigt förstå att jag nu är på väg mot min dröm och om ett år står jag där, färdig!

Första dagen lider mot sitt slut

 
Idag eller imorse kl 9.30 startade första dagen av min ettåriga utbildning till inredare nere i Malmö. Jag valde att boka en natt på hotell här nere just för att slippa pendla hem i 1,5 h och sen tillbaka imorgon bitti, plus att det kan vara rätt skönt att bara få vara ibland. Efter att första kursdagen va över så mötte jag upp två tjejer som också bor på hotellet och gick ut och käkade middag. Vi tog en liten sightseeing till Turning Torso efter maten också. Jag kan knappt förstå så lite jag varit i Malmö trots att jag bor så nära.
Gick hem, tog mig en dusch och kröp ner med häftet och böckerna från dagen och datorn. Kommer att sammanfatta helgen senare. Nu ska jag krypa till sängs.

Skiljevägg av grönt

 
Nu har jag efter ett år fått en granne bredvid mig och jag länge velat sätta upp en skiljevägg av något slag mellan mig och grannen eftersom jag har min matdel åt det håller, och vill göra det lite mer privat. Nu har jag varit och köpt armeringsjärn och murgröna. Jag är ju ingen trädgårdsmästare så vet inte hur murgrönorna kommer att klara sig i balkonglådorna men det visar väl sig och då får jag hitta något större och finare. 
 
Det kommer ju ta ett tag för väggen att bli klar men jag är så glad att den iaf är på plats. Jag fattas en liten bit som jag ska handla om ett tag, den delen är inte så viktig utan det är bara en rutarad som ska till eftersom armeringsrätet inte va lika brett som vi önskat.
 
Jag vet iaf att det kommer bli så snyggt med allt detta gröna sen!! 
 
 

Kullaberg & Nimis

 
 
 
 
 
 
Igår var dagen D här, då vi skulle på en hiking tur på kullaberg som ligger lite norr om Mölle. Vi började med två timmar på kullaberg innan vi hoppade in i bilen och körde mot parkeringen för att ta oss till Nimis. Nimis är ju denna kultur grej som Lars Vilks har byggt från början. Det är en rätt så ruff promenad ner till Nimis och ännu värre är den när man ska tillbaka men det är ju en annorlunda träningsform som ingen utav oss gjort så mycket av innan.

Min hortensia

 
 
När vi var i Helsingör i förra veckan så köpte jag denna jätte fina hortensia på torget precis när man gått av båtarna. Det enda vara att jag inte hade någon kruka till den, vilket jag insåg när jag kom hem. Allihopa var för små, men när jag var på Hornbach häromdagen för att handla till uteplatsen sprang jag på denna ursnygga kruka som passade perfekt till.

Villeroy & Boch

 
 
Här är mina nya tallrikar från Villeroy & Boch tillsammans med en enkel dukning till middagen som varit. För övrigt är det så fint med tygservetter men så opraktiskt om man inte har många och om man inte har tvättmaskin hemma och kan tvätta dem direkt.

Frukostklubben

 
Inviger mina ny tallrikar som jag köpte igår inne på Cervera från Villeroy & Boch. Jag har egentligen varit ute efter att köpa på mig Rörstrands Swedish Grace, men efter att ha stått och kännt och klämmt lite på tallrikarna inne på Cervera insåg jag att jag kommer att tröttna på mönstret på kanterna. Jag har nu mina gamla tallrikar med mönster på kanterna och dem tröttnade jag på ganska snabbt.
 
Ni ska få se en dukning ikväll med de nya tallrikarna eftersom jag stoppade in 1 kilo högrev klockan 8 imorse för att ikväll bjuda på pulled beef.

RSS 2.0